buat duit











Wednesday, July 19

Minggu Suai Kenal (List Blogger Blogwalking)

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

Hai semua , minggu suai kenal bakal dijalankan. Kihkih. Bukan bakal tapi dah pun. Nil tengah kumpul senarai blogger yang belum pernah Nil terjah. Mana tahu kan. Kalau ada pun dan pernah terjah tu , Nil memang nak letak dalam senarai blog list yang aktif. 


Seronok juga kenal-kenal kawan dalam satu industri. Tak adalah syiok sendiri pulak. Hehheeik. Kalau ada nampak link dari blog NH di traffic source , meh la terjah ye. Yang lain nak blogwalking tu boleh la laju-laju klik terus link. Menang dah ada pautan Link. Baru je letak ni. Fresh lagi. Boleh je drop Link korang. Hari-hari terjah blog korang.

Seronok pula rasa. Nak terjah ramai-ramai hee.. Otw tengah kumpul senarai dari hari ke hari.

Image may contain: 1 person, closeup


Ehhh sempat lagi. Belanja sikit.

  1. http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/07/nak-mintak-tolong-boleh.html
  2. http://jmr23.com/2017/07/teknik-biakkan-duit-raya-anak/
  3. http://www.pinkymomma.com/2017/07/hari-hari-terakhir-beraya-di-terengganu.html
  4. http://www.arepnakbebel.com/2017/07/5-kelebihan-dan-kebaikan-yang-anda-perlu-tahu.html
  5. http://dia-honey.blogspot.my/2017/07/cerita-featured-in-astro-pm-live-obsesi.htm
  6. http://faceblogisra.blogspot.my/2017/07/simplysiti-mood-raya-lagi-ehhh-potongan.html
  7. http://ahmadzaki82.blogspot.my/2017/07/keputusan-piala-malaysia-4-julai-2017.html
  8. http://www.coretananuar.com/2017/07/peluang-buat-duit-online-menerusi-laman.html
  9. https://masterlatif.com/isteri-cantik-pun-kena-cerai/
  10. http://syazwan88.blogspot.my/2017/07/viper-challenge-2017-great-eastern.html?spref=fb
  11. http://ftndiana.blogspot.my/2017/07/elysium-by-jacqueline-k.html
  12. http://myramyra89.blogspot.my/2017/07/movie-war-of-planet-of-apes.html?m=1
  13. http://www.azlindaalin.com/2017/07/pump-it-breastfeeding-survival-kit-susu-badan-banyak-tiada-lagi-stress.html?m=1
  14. http://www.suriaamanda.com/2017/07/pot-luck-suka-suka-level-11.html
  15. http://www.shinilola.com/2017/07/takayama-japan-travelogue.html
  16. http://www.sayidahnapisah.com/2017/07/pageviews-blog-dah-menjangkau-4-juta.html
  17. http://www.lyssasecret.com/2017/07/uniknya-mrt-ni-dah-macam-kolam-renang.html
  18. http://www.raikankasih.com/2016/02/kisah-suami-puan-hafza-kena-strok-dan-kini-makin-pulih.html
  19. http://www.ieyra.com/
  20. http://www.ciksepet.com/
  21. http://www.syuhadasalleh.com/
  22. http://www.anajingga.com/
  23. http://www.erazfadli.com/
  24. http://miss-azwarsyuhada.blogspot.my/
  25. http://www.ninamirza.com/
  26. http://robiahtul.blogspot.com/
  27. http://www.sayabukancikgu.com/
  28. http://www.sayablogger.com/
  29. http://www.mummysupplementshop.blogspot.my/
  30. http://fernandoharith.blogspot.my/
  31. https://pokde.net/
  32. http://www.akupenghibur.com/
  33. http://www.sensasi2020.com/
  34. https://alongxp.com/

Just for this moment ! Having a good day

Image may contain: 1 person, smiling, selfie and closeup

TATATATATTA



Saturday, July 15

NH Hilang 3.2KG Dalam Masa 7 hari ? Gila Gempak !

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim


Hai semua , ok rasa gigil tau tangan ni nak menaip. Tau dak sebab apa ???? Sebabnyaaa cek turun 3.2 KG dalam masa seminggu ja. Seminggu , mean 7 hari tau. MashaALLAH bukan senang tau. Prinsip bagi Nil lah kan , kalau tak rasa terseksa tu .. Tak kuruslah. Kalau rasa terseksa tu baru ada hasil yang menakjubkan. Seksa ? Seksa apa ? Bukan sampai sakit atau admit ward tau. Tu seksa yang membawa kepada sakit. 

Nil pernah jugak buat diet adkin tau , tapi badan Nil ni jadi lemah. Haaa nak cerita meesti korang excited kan. Droplah komen nanti ye. Sharing is caring. Boleh nil story tentang korang dekat lain plak. Ok back to story , bukannya diet adkin ni tak bagus. Bagus tu bagus sebab ramai yang dah kurus dengan diet tu. Nil pon penah buat memang cepat lah. Shape memang nampak. Nil ni kalau tanya bab kurus , dah banyak kali. So , Nil dah ada experience tu. Nil terasa layak jugaklah nak share. Tak perlu sijil pape pun untuk sharing ni. Yang penting ada pengalaman dan kita dah lalui baru boleh kita nak cerita. Tak boleh nak main-main bab-bab macam ni.

Keadaan badan orang adalah lain-lain termasuk Nil. Memang Nil ikut diet adkin protein sahaja, Nil stop terus nasi tapi teruk gak lah, sebab badan agak terkejut. Terbiasa makan nasi tiba-tiba stop. Memang tak boleh la. Memang lah nasi banyak sangat karbo. Tapi penting karbo untuk badan. Tak boleh stop karbo. Macam badan Nil , dulu Nil susah tau makan nasi.



CERITA KENAPA TIBA-TIBA BOLEH GEMOK 


Nak dijadikan cerita lah kan , Nil dahulu kurus je.. nak tengok tak ?








Kemain kurus je dulu , tetiba sakit perut keracunan makanan time tu. Berat turun mendadak jadi agak risau. Nil diberi makan vitamin Appeton. Memang untuk bagi tambah selera makan dan bagus untuk badan kekurangan zat atau nak tambah berat. Tapi Nil plak salah makan. Orang sebiji sehari camtu , ikut caralah kan. Dah sedap , dulu budak budak lagi. Selagi selera makan bertambah. Fuhhh !

Nil pulak dulu susah nak makan nasi , kuranglah dah kurus. Bila sakit lagi kurus. Lepas amik vitamin , mendadak naik disebabkan Nil bedal nasi  dua tiga pinggan sehari. Memang susahlah nak control sebab selera dah bertambah. Last-last hasilnya seperti sekarang. 


Back to beginning. How to lost weight


Nil dah trauma setiap kali tengok badan sendiri dekat cermin. Semua jenis tayar spare masih ada dan nampak tak boleh ditutup. Paling paling Nil benci bila nak raya. Pilih baju je pasti tak boleh. Dan bila ada orang cakap Nil bawak anak , adik tu dia cakap anak Nil. Itu tak leh terimalah sebab yang tanya tu pun.. Tengok elok-elok adik kemain tinggi pada aku dikatanya anak. Tuttt Jugak la. Hahaha tapi rasalah muka aku ni tua ke ? Tak nampak macam 22 tahun ke ?


Nil pernah diet guna diet adkin. Memang turun tapi nil makan protein je dan stop minum manis-manis. Karbo pon takde. Sebenarnya tak boleh. Badan kita kena ada juga gula atau karbo untuk kuat dan digunakan. Kena seimbang takut jadi hipoglisemia. Atau Hipo. Kurang gula.. Kena jugak ada tak pasal pitam. Nil dulu rasa cekang habis bibir semua. Kerangka bahagian mulut ni rasa macam lenguh semacam. Rupa-rupanya darah rendah sebab badan dah lemah. Nil diet dulu makan ayam , tempura , chicken chop. Air pulak ice lemon tea untuk detox atau potong balik makanan tadi. Jadi badan perlu tenaga. Nil hilang kawalan tak tahu portion yang sihat dan seimbang macam mana.

Banyak pula Nil taip this time. 

Takpela sharing apa yang Nil dapat. Untuk pengetahuan , supplemen Nil susah nak percaya sangat lagi-lagi kapsul, Itu up to u guys kalau kena dengan badan korang.  Tak salah. Ada je yang makan supplemen terus kurus. Tapi risau lah kesannya nanti-nanti. Muda-muda masih kuat tapi bila lemah semua penyakit nak serang. Antibodi dah lemah. Nil bukan doktor atau medic.Tapi Nil cakap ikut apa yang logik dan benarnya mengikut pegalaman dan juga ilmu-ilmu pasal ni.

Pengalaman sangat penting. 

BERAPA LAMA AMBIL MASA TURUN 3.2 KG

Ok Nil buat dan start minggu lepas. Nil sebenarnya minum herbalife. Ada yang tahu tak herbalife. Pasti pernah dengar. Sebenarnya mindset kita ni psiko kita balik. Kalau ada something yang seiring , kita pasti manfaatkan benda tu. Tapi pastikan something tu adalah benda yang baik untuk kita. Janganlah pelik-pelik. 


Dulu Nil tak tahu pulak apa benda herbalife ni. Nil ingat herbalife ni something macam produk terus kurus dan sewaktu dengannya. Tak nak cakap lebih-lebih. Tapi ini pada pendapat Nil setakat ni. Nil bukan jenis yang mudah percaya pada produk. Kalau dapat review pon , lepas guna makin teruk Nil susah nak share dan tak akan share pon. Sebab kalau dah kena pergi share , orang guna. Tu aniaya orang namanya. Tak pasal berdosa aku sia-sia. Mati cam tu je.. subhanallah.

Nil kenal herbalife time ni tingkatan 6. Sbb kalau sebelum Form 6 Nil tak dibenarkan minum apa-apa produk atau ambil. Mak akan marah sebab nil masih muda tak elok cuba apa-apa lagi. Nanti process badan tak natural terus ikut hormon orang tua. Kena ikut umur. Dan ketika tu  , ada satu centre herbalife dekat penang. Kakak pula sebelum dah jadi agen tau. Dia selalu pergi minum. Nil cakap , kalau ok baru bagitahu.

Dia konsisten akhirnya kurus dalam 8KG jugak. Masa 2 3 minggu jugak. Dan Nil ingat ni sekadar untuk kurus. Sebenarnya untuk sihat untuk kulit dan untuk cantik serta awet muda. Bila tengok dekat center tu , ramai jugak mak cik-mak cik yang dah kerja dan balik dari masjid mesti datang lepak minum. Nil terbuka juga kepala otak waktu tu.. Nak tahu keistimewaan. Dan yang paling best , bila ajak orang kita dapat minum free. Kakak nak free dia ajak Nil. Thats why Nil tahu. Bagus. 

Kemudian ada program untuk 10 hari. Nil ambil dan bayar untuk minum 10 hari tu. Memang Nil konsisten pergi Gym. Baju lama pon dah boleh pakai time tu.  Memang lah kalau benda yang perlu keluar duit kita pasti manfaatkan rugi la kalau hangat-hangat tahi ayam,



HERBALIFE TERBUKTI UNTUK PESAKIT




Yang ni penting ! Nil pernah masuk centre kedua dekat penang. Ada sorang pak cik ni selalu datang. Diorang dekat center ni memang peramah . Tapi sebenarnya ini cara dan adat herbalife, Memang awesome. Ada zumba ada event. Nil akan ikut event ahad ni. Perkongsian daripada orang2 yang dah lostweight.

Pak cik tu cerita dia sebenarnya sakit jantung tak silap. Akan bedah. Lepas minum herbalife dah tak payah bedah. Uishhh , time tu baru terfikir betapa dasyatnya. Lepas tu herbalife ada beberapa produk tau. 


Setakat yang Nil pernah ambil pakej sebelum ni. Kalau pergi centre semua benda dia akan bagi. Sebab tulah Nil suka pergi. Kita kena minum semua benda tu. Kalau sendiri memang cheat lah. 




Yang bawah ni adalah Tea . Macam-macam perisa. Tea ni bagus untuk buang apa yang dalam badan. Macam Tea Hijau. Itu nanti Nil bongkarkan.





Bawah ni pulak Shake... Haaaa

Tak nak cerita lagi.. Next artikel






Next artikel Nil akan cerita apa itu shake , Tea , aloevera , cara nak buat bagi sedap. Cara nak minum. Untuk apa dan bagaimana nak turun dan juga apa nak dimakan. Alahai dah macam coach. Boleh je kalau nak masuk group. Nil dah jadi agen HERBALIFE. Nil juga boleh conduct cara korang secara personal.

Kalau berminat drop Facebook. Atau add je facebook Nil 

NILAM HIMAWARI. Lepastu kita share whatsapp. Nil boleh cerita everything U need. Create group. Kita boleh sembang-sembang dah sharing result. Nak kurus dah tak susah.


Tunggu Next. Nak Nil tulis apa-apa just drop Your komen. Nil akan storu untuk next artikel. 
Nak order pon boleh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...