Thursday, November 27

Malu Tapi Mahu - Bercinta !! Belum ada Jodoh ?

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Aip ! aip , apa yang malu tapi mahu tu sebenarnya ? Tersangatlah akui sesiapa yang belum ada peneman hidup , Boyfriend ye ? gilfriend ye ? Buah hati ye ? Cikaro ? Jangan mengkarung sudah emmm... Memang dalam islam tidak digalakkan ber Couple tetapi boleh ,, cuma ada batas nya. Yang diharam tu disebabkan tiada batasnya .. Menyimpang penuh daripada larangan islam..

Cuba tengok gambar Himawari kepilkan di bawah..

Jangan risau wahai sahabatku , ada yang terbaik untukmu cuma benda tu mungkin mengambil masa. Kn sudah diberitahu , waktu kita masih dalam perut kita sudah berjanji dan cakap serta akui tentang dirikita .. sama ada kita ni nak buat baik ke jahat ke bila dah besar. Ha.. dan Jodoh pun sudah ada ditentukan.. sudah.. Cuma kita tak tahu siapa dia.. Dia tengah buat apa sekarang. Tengah dating dengan siapa tu ? Tengah solatkah ? Tengah makan kah ? ALHAMDULillah...

kadang-kadang yang tiada mungkin jodoh kita ditakdirkan pergi awal jangan resah hati,, ALLAH ada . kadang kadang kita terlalulah baik sheinggakan ALLAH sentiasa merindui kita . Jadi ALLAH lambatkan jodoh kita tu. supaya kita nanti tak lah pula tinggal solat.. sentiasa kusyuk..  Dan hampir dnegan maksiat.. Siapa cakap dalam kaple tiada maksiat.. WALLAHUALAM.. tetapi segelintirnya sudah menghampiiri maksiat yang paling terus itu sebablah Couple diharamkan

Tetapi hati remaja seperti kita meronta kuat ! nak kaple.. ' kenapa aku tak ada lagi' ? teringin nak dating ! teringin itu ini.. tak mengapalah... jika kita tiada boyfriend atau gilfriend mungkin hidup kita lebih selesa. dnegan siapa kita bergaul dan sebagainya

Yang dah ada pula.. janganlah mengharapkan pasangan kita sahaja faham kita dan turutkan smeuanya,,. Tapi awak kena lebih bijak dari pasangan , Kerana bijak kita itulah yang meruntuhkan egonya. janganlah terlalu bijak semuanya nak cover-cover.. bagaimana tu ? nak study tak boleh.. asik gaduh je.. tak mnegalah.. asik cakap besar saja..  tak bagi pasangan kita jauh siikit dan sentiasa cover .. eh mana boleh cover.

iNgat pasangan yang betul jodoh kita akan terima kurangnya kita baru baiknya kita,.. dia akan korek dan cari.. dan dia akan patah balik pujuk kita tak akan ulangi apa yang kita tak mahu.. dia akan usaha,,

Bagi yang tak ada beruntunglah daripda yang ada .. ujian kamu walaupun nampa macam frust sahaja.. tetapi kamu terhindar dari dosa. bebas.. boleh bersama keluarga tiap masa. Ingat ... !


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...