Bukan Jual Mahal tapi maruah ku Untuk Mereka? Siapa Mereka? - NILAM HIMAWARI

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Saturday, February 21

Bukan Jual Mahal tapi maruah ku Untuk Mereka? Siapa Mereka?

Assalamualaikum.....

Dah bagi salam rasa macam terus nak menyanyi... ASSALAMUALAIKUM..SALAM HAMBA.. ceh lupa lirik dahhh ! kacau betol baru nak berdendang.


Haduhai , nak menulis cerpen untuk ebook. Lahai cerpen seram terus tak menjadi sebab aku memang tak boleh jauh dengan si blog himawari ni. rasa sayang pulak. ketagih la pulak lahai... 
Ginilah... kalau dah sayang cik abang blog kita ni. dah tak nampak orang lain dah. Alahai yelah single mingle kan... haaa sebut pasal single mingle.. cer tengok ada kaitan tak dengan title di atas...

Bunyinya begini..

Bukan Jual Mahal tapi maruah ku Untuk Mereka? Siapa Mereka?

"Awak ni jual mahal lah!"
"Apa kes tak pernah dating... low class lah"
"Tak standart la kalau tak pernah pegang tangan"
"Ala yang tutup rambut awal-awal kenapa, kan dah tak boleh enjoy"
"Pakai longgar sekarang? Ala nanti boleh bertaubat.


Yes , zaman sekarang walaupun Nil hidup di kampung Nil pernah dnegar ada orang yang alami ni di bandar sebab Nil tak tahu di tempat diorang bagaimana pergaulan dan percakapan diorang namun begitu Nil tahu ada orang dah kena. WALAUPUN bagi Nil.. Nil tanya diri sendiri.. 

Betol ka ada macam tu? Biar betul?

Yes Nil tak percaya...  Mereka adalah pertama... ALLAH ...kedua ...Mak dan Ayah .. Terutama Ayah kita. ketiga suami kita... masa depan kita dan ANAK ANAK KITA...


bERAPA orang ? 4 orang iaitu 

  1. ALLAH
  2. AYAH - MAK
  3. SUAMI
  4. ANAK-ANAK
 kenapa Nil cakap empat orang Ni... yes yang pertama apa kita buat semua ALLAH sedang melihat dan akan terkesan kepada nombor 2,3,4 dan akhirnya jawabnya nerakalah...jika maruah kita dijadikan murah.

Ayah dan mak ? Ayah ... ayah lah yang jaga kita sejak kecil. Ayah lah yang basuh berak kita .. bukan ayah sahaja emak lebih berat namun begitu kepada Nil pentingkan ayah.. walaupun ayah kita segarang mana pun kerana maruah kita rosakkan kita turut bawa ayah kita ke neraka.

Kenapa bila kahwin je nak tutup aurat,? Habis ayah ? Suami memang lah.. tetapi ayah la yang besarkan dan tanpa ayah kita tak ada kat dunia ni. Walaupun kita dah kahwin tahu kenapa. kalau kita jaga ayah kita,, suatu hari kita makan meja asing dengan anak-anak kita bersama kucing,,, jangan menangis.. fikir dulu kita jaga tak ayah kita?????! masyaALLAH..


Ok.. "ala ringan-ringan je" Pupppp! terus block... jangan tergoda dengan syaitan ni, diorang saja nak rosakkan kita rupanya dah ada sorang lagi yang diorang jaga maruah untuk diorang kahwin. kejam kan? Maruah simpan untuk mereka.. simpan untuk ayah kita dan suami kita..

jangan sampai kita bagi kepada 10 orang... walaupun pegang tangan sekalipun. Itu kan suami kita. Biar dia je dapat fresh tangan kita belum yang lain. Dahi kita pon untuk sorang je .. Mahal tau dah la cantik ALLAH bagi jadi jaga la, walaupun kita mati... biar last kita mati dan baru keluar dari dunia ibu bapa dan adik beradik yang kucup... sungguh mahal kita ni..

Jangan tau kita ni dah la baik.. cantik... ALLAH yang bagi. jadi kalau nak kahwin la dnegan saya . Apa susah ! Tolong bawa aku ke syurga...




wallahualam :)

No comments:

Post Top Ad

Responsive Ads Here