Wednesday, 11 February 2015

Malam yang menyeramkan pernah aku jumpa... First Time!!

assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Pernah tak korang jumpa satu malam yang menyeramkan?! siapa yang alami tahulah dia... First In my Life... 

Nak diceritakan .. kejap cool downn... inhale.... exhale..again about two times ! Take a sit steady to start the story :)

Ok , nak diceritakan ye.. pada malam kejadian ni Nil tengah busy nak study kononnya, rumah kemas semacam sejak petang Nil dah kemas rumah. Sekarang dah tiba waktu malam.

Pada mulanya Nil excited nak sambung tulis novel. Jadi Nil siapkan sebuah tempat untuk nil rasa lebih selesa dengan kedudukan nil untuk menulis dan dapatkan ilham. Entah malam tu Nil rasa nil perlu ubah tempat jadi lain daripada lain dengan susunan perabot yang agak selesa dan berlainan sedikit.

Ok Nil ambil meja empat segi yang boleh lipat tu;. kemudian Nil letak notebook 1M nil time tu. syukur juga ada notebook tu , novel dah hampir siap tapi dah rosak..!

ok , malam tu , mak Nil nak ke sebelah rumah. Rumah Nil ada dua tapi sekarang ada orang dah sewa kami dah pindah ke rumah yang mak nil nak pergi tu.. Itu rumah pusaka nenek... Pusaka bukan ceritanya.. Ini cerita lain..

malam-malam macam ni menaip sangat mengancam K... tahu jelah what i feel now.. Its ok.. maybe just a imagination.. ignore!! Just ignore..

ok. back to the story,  mak cakap mak nak ke rumah sebelah setelah jam tepat pukol 12 malam.. Ting tonggg!! tepat ok tak lebih dan tak kurang k...
Nil pon buka pintu dan lambai... time tu kakak nil sedang tidur baru balik kerja.. dalam rumah tu sekarang ni nil dengan kakak je.. lepas mak dah pergi tinggal kami berdua sahaja yang masih duduk dalam rumah tu... 

dah siap lambai nil pon kunci pintu... ok dah kunci pintu.. Nil rasa macam nak buang air kecil... AHAHA ! plessss jangan bayang lebih okk !! 
ok peristiwa sebelum Nil g toilet tu Nil lupa nak cerita..

sebelum mak nil pergi . Nil ada pergi bilik tu.. yess bilik yang kami khaskan untuk kain atau pakaian sahaja penuh... sebelum tu Nil ada pergi tau bilik tu... Nil pergi sebelum tu untuk cari pakaian... dan tingkap tak tutup... yesss tak tutup... langsir pon terselit tak tutup...

Pupppp! Lampu terpadam... lampu rumah jiran... masa nil cari baju tadi ...lampu rumah dia tertutup... ok fikir,.. Yess diorang dah tido agaknya.... tu sebab tutup lampu luar rumah...

Ok tu sebelum tadi k..means nil dapat tengok lampu rumah jiran tutup dan nothing look me at the window... yesss nothing so i more relax before it... before the excidenttt happened..

Lepas tu back to the mid of the story. Nil pergi toilet kan?? Ok time nil tengah jalan nak pergi toilet... toilet tu sebelah biilik pakaian.. so ada dinding yang memisahkan anatara toilet dengan bilik tu...
Nil terStopp bila rasa macam somtehing tengah look at me.... be a brave time tu,,.. dan nil cuba balas pandang... Ohhh shitt!!!! Salah ! aku silappp...pandanggg... whose that??? LOOK AT ME.. please imagine if the window just about our stomach level... so lower.. tingkap tu paras perut cam tu je.. means yang pandnag Nil ada lah seorang budak or makhluk yang sangat pendek... !!!

LOOK BACK.... or know... time tu fikiran tengah cakap... "kau jangan tengok dia kunk nampak mata" So... apa lagi... i runnnnnnnn!!! semasa nak lari tu bayanglah rasa apa dekat belakang.. terusss lompat atas kakak yang ada atas katil.. kejut terus nangis...


U know.... muka dia macam mana.. like pokok yang terkopak.. dah malam k... esok i sambung ada 3 part kejadian ni berlaku... lepas tuuu./.. terpaksa jumpa ustaz shifa........ kejadian dengan ustaz... meet u soon for the next partt ! 

3 comments:

  1. Giler seram..agaknya toyol ke antu raya?..hahha..x sabar baca next part....

    ReplyDelete

Komen Lah awak , kENYIT mata ^_^