Seharian Uruskan Abah ke Fisioterapi dan Acupuncture , Aktiviti Hari ini. - NILAM HIMAWARI

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Saturday, February 28

Seharian Uruskan Abah ke Fisioterapi dan Acupuncture , Aktiviti Hari ini.

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

Seharian Uruskan Abah ke Fisioterapi  dan Acupuncture , Aktiviti Hari ini.

Stress aku dengan mulut puaka niang rapik ni lebih pada tu . "Habis tu duk rumah jelah" Habis kau nak tolong jaga abah aku .. baik sikit! Sekali aku tampo nak ? Dah kita jaga abah kita pon jadi persoalan dah kenapa manusia akhir zaman sekarang ni. Ni buat aku geram ni . Bila tak jaga baik pulak mengutuknya . Hamboii ! Cekak pingangg ketapp gigi * Perghh tersiat isi hati ni tahu tak ? Sodeyhhh!

Bila dah tak kerja soal itu ini . memang lah kalau aku tak kerja nak makan apa . Makan jelah apa yang ada kat rumah ni kalau waktu yang sesuai aku kerjalah . Baru je lepas stpm. Siapa tak nak kerja. aku sempat kerja pon baru 10 hari . Tu pun bila kejadian ambulan depan rumah aku terus resign demi jaga abah aku yang terlantar sakit . Abis nak harap dekat mak sorang je. Ha nasib ada blog kesayangan aku ni ... Chupp chupppp! Haaa skrin  terus berminyak tinggal nak meletop nye kena cium dengan aku. Tempat aku melepas geram kat blog . Hayyyaaaaaa ! wahai hati nasib kau ada peneman di blog ni. Bila dah aku ditakle aku cuba la bagi syarat . Kalau nak bercinta dengan aku kena la bermadu dengan blog aku. Tu pun nak jelesss ? Hampeehhhh! lepas tu bila tak reply .. bukan nak 24 jam kena mesej pon. Kalau nak kat aku kena la faham. malam je aku guna blog pon . petang2 aku jaga abah aku . Tengok jelah hari ni seharian aku bawa abah berubat . best bawa abah ronda ... semua untuk abah aku.. Kau penting ke abah aku penting .. So ?? AKU MALAS NAK BERCINTA BAGAI.. NAK BOLEH LA... FAHAM LA AKU NI...

yela kalau lah dah 24 jam nak aku text je masalah la camtu sebab aku kena sentiasa dengan abah . JADI kalau orang yang baik yang cintakan kita mesti dia sanggup punya tunggu dia mesti rasa bangga sebab kita jaga ayah kita . Ini tak dia main main . Nasib dapat tahu ... erghhh! Waste my time jelahh... Disebabkan kakak dan abang aku di kL mereka tinggal sana . Sebelum abah ssakit lagi jadi diorang baru habis belajar dan start kerja jadi tak boleh la nak mis selalu . Nak cuti selalu jadi aku kena lah bawa abah ke sana kesini. Syukurlah mak dah bagi aku ambil lesen. Mak memang terbaik,. semua anak-anak mak disuruh ambil lesen selepas ambil lesen moto waktu sekolah lagi. Syukurlah!

Jadi aku rasa macam satu kepuasan bila aku sendiri dapat urus abah sejak abah sakit 9 december 2014 sampai hari ni aku boleh tengok perubahan semakin hari semakin baik dnegan izin ALLAH . dan aku dapat peluk , aku dapat suap dengan tangan aku , aku dapat mandikan , aku dapat usik abah , aku dapat borak dan macam-macam lah ... Aku tak pernah rasa macam menyesal ke apa ka.. walaupun 100% hidup aku berubah .. sekarang . Yelah sebab dulu aku selalu keluar. Kejap kejap keluar . Sekarang walaupun aku jarang keluar jarang lah tengok dunia luar. Aku rasa sangat puas sebab hikmah yang ALLAH bagi kat aku dapat bersama abah dan family aku dapat jaga family aku. Yelah family kalau hilang tak dapat nak cari kalau boyfrend ... berlambak.. kalau suami ke bini ke... berlambak .. tapi mak abah .. adik kakak abang nenek... tak dapat .. Limited edition !

Ok baik aku bebel apa ni , siap kan semua barang, memang pagi tu aku kena kejut awal lah mak kejutkan. Terus je siap-siap .. barang abah semua.. aku hidupkan enjin kereta dan terus angkat abah dengan kekuatan aku hahaha . jangan bayang lebih-lebih surung kerusi roda ke kereta... abah duk depan tepi aku. Mak di belakang . Sampai je hospital aku keluarkan abah dan kerusi roda di bonet belakang.. Terus terlupa sesuatu di rumah . Aku suruh mak urus nombor abah dulu sementara aku balik. Sebenarnya appointment abah lambat lagi. Cuma datang awal yelah abah kan kencing manis jadi kami risau nak ambil ubat untuk kurangkan luka . Takut melarat sangat bahaya.

Nasib baik la adik abah aku.. tolong . Dia dah dinaikkan pangkat . Dikenalkan perghhh stau hospital staff semua datang kat abah kata mak. sebelum aku sampai. Last last masuk awal. Yelah abah mana larat tunggu atas kerusi. Pening nanti muntah depan tu. Dah jumpa aku tolak abah ke bilik rawatan untuk cuci kaki abah. sementara tu Chit chat sikit dengan nurse kat situ...lepas tu tolak abah cari mak yang tengah berdiri depan farmasi ambil ubat abah. dah selesai tolak abah ke bilik fisio aku masuk la takot diorang apa apakan abah.. ceh takut snagat ye ?! tahu tak berani hahah tadelah diorang ok je cuma kena garang sikit kunk pesakit blur...

Abah dah boleh berjalan .. dia ajar itu ini tapi kena tolak kena pegang la tak kuat.. Dah habis terus masuk keta . Nak kemana tanya mak ? Mak cakap nak ke sunshine dekat area acupuncture . Apa entah nama benda tu . kami tiga orang daftar terus masing baring.. abah pun... peluh aku.. huhh . sebelum tu urus abah muntah .. nasib sempat kuar dari kereta. Dah tu terus balik... Emmm sangat penat...

Selesai solat aku terus lena. Malam je mak gerak solat maghrib terus aku solat dan ajak adik ke ekspo cari suasana malam.. Wahh best merempit dnegan adik.. ke pasar malam dan ekspo tak beli apa pun tak selera. Sempat lagi ke kedai tu .. beli barang barang makeup topup yang baru dah la murah sempat lagi beli inai....





Ha eloklah .. sempat lagi berinai dulu form six tak leh pakai... emmmm ciannnnnnnnn !


Aku suka pakai benda murah ni . dah la murah berkesan sangat kulit aku tak lah mahal sangat .. dan mengada sangat jadi murah lebih best, Yang paling aku suka yang macam liptick tepi blusher tu.. best tak payah pakai bedak ... best gila dan sangat laku.. ramai beli aku pergi dah last .. nasib sempat gapai. Eyeliner silver pon ada .. ! YESSS dah lama cari..


Dah malam jiran bagi perghhhhh ! bising diorang kat facebook minta belanja.. hahahaha


Nyum nyum rezeki bebb !! Thats al for today Tireddd !

7 comments:

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

moga abah cepat sembuh k...

Lynn Munir said...

Banyak pahala adik tolong jaga abah yang sakit. Bukan semua orang dapat peluang yang begitu - bertuah adik.
Moga abah cepat sembuh tau dan jangan bosan melayan kerenah orang sakit tau kerana satu masa nanti kita akan jadi seperti mereka juga.

Wardah Aneesa said...

syafakillah buat abah awak . semoga tabah.

shukran TQ said...

BLOGWALKING HERE..

#nuffnangclick
#visit me on shukranzahari.blogspot.com
#happy blogging

Mama Niza said...

yunk, mama singgah dan follow sini.. IG pun mama polow tu..

semoga abah cepat sembuh.. dan bertabahlah.. jadi anak yg baik.. tak rugi berbakti pada mak dan ayah kita.. takde sape boleh gantikan tempat mereka..

Qaseh Abadi said...

tak rugi jaga orang tua ni.. ai pun klu ada can nak dok kampung jaga depa, ai akan buat..
Semoga ayah cepat sembuh..
salam kenal..

Nilam syapina said...

HEHEHHE TENGS betol lah hukhuk macehh

Post Top Ad

Responsive Ads Here