Monday, April 20

ESOK TRAINING !

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

Esok bertarikh ... Eh kejap aku lupa.. Eh dah ingat 20 hb April 2015. Mesti la aku ingat sebab tarikh aku start kerja. Setelah 9 December 2014 aku berhenti kerja dan aku hantar surat resign kepada Puan . Ketika itu aku masih kerja di airport di sebuah kedai Penang Delight Airport sebagai cashier. Dan aku masih ingat ketika mak aku teman kan aku ketika diinterview. Bayangkanlah tak pernah dibuat orang diinterview sebelah mak. Payah la aku nak kasi chongggg Congggggg ! HAHAH tipu la maksud aku. Aku ingatkan aku boleh la bedal. sekali aku salah cakap mak jegil mata kat aku.. how can it be .. Hahaha.. 


Inilah gambar di penang airport . ini adalah mc donald yang bertentangan dengan tempat kerja aku. Dan di mc donald tu lah aku jumpa nisakay . Before this. Work as cleaner . hemmm. Tapi tu lepas spm. Siapa tak naka kalau gaji disitu RM50 sehari. TETAPI aku kan student lepasan SPM. tak sangguplah jadi bertahan cuma 1 minggu. Dan kali ni aku kerja disana lepas STPM . cuma tambah T hahaa.  Nak tunjuk kedai aku tu tapi tak ada pulak dekat google image takpala.

Dan sekarang dah pukul. 1.24 pagi aku belum tidur.. Ha, habisla kalau mak bangun japgi... sebab esok nak kerja. Ha.. aku stop kerja sebab aku balik rumah tengok ambulan depan rumah. yang mana baca entry aku sebelum ni tahu la.. Siapa dan tujuan ambulan ke rumah tu... ambil siapa. disebabkan itulah aku resign sampai hari ni maksudnya tadi 19 april 2015 aku tanam anggur.

Esok aku mula balik kerja kilang . First time nak rasa kerja kilang sementara aku dapat mana-mana. Nak carik duit lebih .




Ok ini my mum yang sweet tuu . Mak aku memang muka macam aku. Hehe .


Ni abang aku hehehe :)


Ni adik aku dan abang dan kakak bye... Mak dah marah bye

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...