Wednesday, 15 April 2015

JELIR LIDAH KAT ANJING KEJAM KE TIDAK ?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Haha bukan nak suruh korang jadikan Nil viral pon sebab nil tak kejam pon dengan anjing tu . Emphh dia yang kejar Nil.. pagi tadi ni cuma nak balas dendam cara baik la.. sebab geram laaa...

FLASHBACK KEJADIAN PAGI TADI..

Dengan mengantuknya adik gerak subuh tadi agar hantar dia ke depan jalan. Selepas solat subuh dengan malasnya aku pon segera capai sweater dan tudung dan helmet. capai kunci moto . Dengan mata yang separuh je buka. masih dalam mamai-mamai... Adik suruh hantar dia ke depan tunggu bas sekolah. Aku pun ikutlah. Last-last

"kak, dayat nak beli nasi lemak.. beli kuih.. nak bawa bekal..".

Lahai.. nak beli watpa.... makan kat skeolah lah... HAHAH [ DENGAN MALASNYA] tapi hanya di bibir je. dalam hati tak sampai hati la.... Terus moto dibawa laju dalam 1 kilometer dari rumah. Ke kedai makcik.. Dalam perjalanan.. 'kenapa dengan moto aku ni ?' Namun aku biarkan je. teruskan perjalanan. kerling muka adik kat sidemirror. Senyumlah kak dia ikut je kemahuan dia..

Nasib baik pagi tadi aku agak comel bahahhaa namun malang sikit, mugkin aku perasan sangat yang aku comel tu sebab malang pagi tadi. akibat perasan aku tu... Sampai kedai dan beli..

Gelak kuk kik kuk kik dengan mak cik tu. Duduk jauh sikit takut bau.. tak mandi haha . Ok adik pon naik... "Pergi dulu ya makcik...". baru je motor tu nak jalan... Asal goyang goyang ni.. Emmm tayar pancit lah ni... "Dik turun turun..", Dia pon turun aku je naik. malangnya kegemukan aku buat motor tu tak boleh nak jalan lagi.. kami jalan jauh jugak. aku pon stop . suruh dia tunggu bas dekat situ. Pagi buat lagi tu gelap sangat.

Aku pon... "Dayat nak letak moto kat mana ni. t orang curi.. orang cakap motor honda ni dah tak keluar bahaya ni... kalau orang curi.. memang orang duk cari moto camni..". Emmm haaaa tunggu sini..

aku pon jalan... letak moto dekat kedai roti canai.. "Kak tumpang letak eh. tayar pancit..kedai pon tak buka lagi sebab awal sangat gelap lagi.." Dia cakap"ah...letak la.....".

Dalam masa yang sama aku .. fikir nak balik jauhnya... nak jalan.. NAK KURUSKAN ? yelah nak kurus tapi..... TENGAH bergaduh dnegan hati sendiri hehhee..

Aku jalan dnegan adik ke depan lagi. "kak tunggu kat sana. ada budak tu tunggu bas kat sana.,. boleh tumpang depa". Oklahh... jalan ke sana. tunggu punya tunggu..

time jadi camni takdak terus orang tunggu kat sini. sajalah nak suh aku jalan kan ? adik pon naik bas dah datang sempat lagi aku angkat tangan kat uncle tu. Uncle tu akui dia pon nak tegur customer dia dulu ni. Aku ni suka gaduh ngan uncle tu ababhahha time g skola... sebab dia tutup aircon ahaha

adik naik.. dia pon tahu .. kesian kakak dia ni.. kena jalan.. aku pon jalan takut jugak lalu kawasan gelak.. bawa helmet tape.. last2 aku tahu tempat agak gelap dan berhantu.. rumah lama. aku terus lari. tak tahu pulak ada anjing kat rumah cina sebelah.. sekali kau dia bangunn ke arah aku. menyalak ,. aku menjerit. jerit kat dia tak jadi apa namun aku dah lepasi rumah tu,.,.. dua ekor bangunn nak datang kat aku dengan lajunya...

hemphhh ALLAH je tahu woiii... helmet kat tangan dah ready...

Nasib baik woiiii.. aku cuba tak lari nasib dia macam tahu,.. adoii aku lepas rumah tu,... syukur . SUARA AKU dengar namun tak de sapa time tu. bayang jela


Tu pasal aku g balik tempat tadi aku jelir kat anjing tu abhahahaha ! wekkkk geram aku,..


No comments:

Post a Comment

Komen Lah awak , kENYIT mata ^_^