Daripada Cerpenis ke Bloggerer Terus jadi POLIS ? Mak Aii

Thursday, May 21, 2015

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

Shhhh ! Janganlah gelak kuat-kuat , mana nak tahu dah minat nak jadi polis . Nak buat macam mana, Salah satu sebab polis is lasak.. Polis smart Polis ni gempak. Polis ni boleh slim. Kawad banyak. Ada cik admirer cakap Nanti hitam lah muka sebab kawad , Hahak. Nil cakap ... Qu puteh kan ada hahhaa. Adehh , Haha yelah disebabkan Nil kan lepasan Stpm. Cik Nil tengah tunggu result full bulan 8 ni . Actually jaga abah yang sakit. Baru start kerja Kilang balik. Lepas tu berhenti kerja kilang sebab nak pergi selesaikan Novel di KL. kemudian insyaALLAH da rezki Kerja balik sementara bulan 8 ni keluar dan dalam bulan 9 masuk mana mana U . sekarang ni keluar result bagi siapa yang apply pendidikan. Nil pon pointer tak gempak tak lah down sgt , Atas pagar je. Tapi Muet pon Ok jugak cukup makan. 

Tak tahulah sebab persaingan sengit. Kalau ada rezeki insyaALLAH jadi cikgu lah. sebab apply 1 je dekat UPSI. lagipun Upsi nak yang gempak. Maybe tak dapat KOT. Nil pon minat hadap komputer, menjahit, fashion . yang kemahiran .. Boleh buat bisnes. Jadi ingat kena tunggu bulan 8 untuk yang penuh. Ala jangan risaulah swasta pon ada . College. sama jugak ptptn. Rezeki lain lain. Yang penting kalau dah ada stpm diploma jangan ulang balik.. TeRUS JE IJAZAH .

Ingat kalau dapat U boleh masuk untuk polis tu , Hehhee ! Minat sangat sangat. Tengok Kak T kat bawah smart kan. Slim langsing. Sihat cerdas. Macam tulah,.. Suka. Awet Muda je :)



Muka cik Nil pula agak bongkak memang patutlah aku minat polis. Gelong aku ni. Ada rezeki adalah :)

Best sangat . Dah lama simpan angan-angan . Hahaha semua nak jadi. Amik semua letak atas pala bahahahaha ! nak tapau semua pulak tu .. Hahhaha . nak kan cabaran walaupun aku takut naik monorel dan escalator bahhahaa di mall. Gila aku ni...

Tibai dan bedal jelah mana ada . Zaman sekarang ni nak cari kerja susah . Better pilih yang senang ada kerja. kalau takdak kita amik yang lain sampingan sekurangnya hilang 1 dapat lagi 1 . Tak begitu ? Sebelum ni aku makeup. Ahad ni kawan mak datang nak makeup g dinner . hEE :) 

Sebelum ni jadi fotographer bajet, Nak tolong orang je :) alhamdulillah . 

Novelis, cerpenis semua aku nak . Itu rezeki namanya. Nak 1000 daya tak nak seribu dalih. Kita tak tahu ,masa depan siapa kita sebenarnya. MasyaALLAH .

Awak dah komen ? Ok NIL balas

0 Cute visitor

Komen Lah awak , kENYIT mata ^_^

Find us on Facebook

Popular Posts

LIKE NH FANPAGE