Friday, May 15

HATI PEREMPUAN YANG SEBENAR !! HARUS FAHAM SUPAYA TAK NYESAL

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

Hati perempuan , bukan episod akhir tu eh , tapi Nil nak rungkai siapa perempuan dan bagaimana korang perlu jaga hati seorang perempuan. Ingat Ni perempuan ni memang susah dijaga, Tahu kenapa. Beza perempuan dengan lelaki. KALAU lelaki dengar awek dia cakap "i mengantok nak tidur " Lelaki fikir itu sahaja. Kalau perempuan dengar lelaki cakap "i mengantuk nak tidur" 10 kesimpulan sehingga juta kesimpulan dia buat.

'Mungkin dia cakap nak tidur nak mesej orang lain tak' Saja tak nak layan aku lttew ? Buat apa tu ? Kenapa tidur awal sangat... Blabalalalala.... Itulah hati perempuan. Naluri (instant) cukup kuat..bahaya tu ! jadi korang perlu faham . Kadang kadang walaupun status seorang lelaki tu berstatus DUDA. hati mereka akan cair jugak sebab anda perfect, Hilang status anda tu . Dah tak pandang dah. Dia pandang hati. Biar duri beribu kat depan. Dia akan harungi nak akan anda. Ingat perempuan macam tu. Even tak kaya sekali pun,..

Yes ! Perempuan kadang kadang pasang banyak, Nak cari yang betul betul bertahan dengan dia, Jadi walaupun anda rasa dia cantik. Anda layan je. Biar lah lawak bodoh pon . Hidup dia akan tenang, Dan bosan dia akan cari anda di laman sosial sekalipun. Dia akan chat anda. Kadang kadang just cakap "HI" tapi anda kena balas. Nanti melepas.. Bila anda tak balas. dia akan cari orang lain sehingga jumpa lelaki sejati. Ingat jangan pernah tengkin jangan pernah kutuk hina dia. sebab walaupun anda cintakan dia. sampai mati pun kalau korang bergaduh ayat tu masih dia ingat untuk cover diri dia bila anda marah dia. walaupun dia salah. Perempuan!

Satu lagi. Kalau anda ni suka snagat perempuan ni. Dan bila anda nampak respon dia macam nak jugak kat aku.. Just ucap... ! "Saya suka awak. atau awak dah ada boyfriend?" kadang kadang tak malu anda tu dah jerat dia dalam cinta anda.,. Yes dia dah jadi milik korang . Jangan kedekut sangat, Perempuan payah nak mula kecuali dia memang suka..

Perempuan ni masih tunggu ex dia datang. Jadi kalau rasa masih rindu tolonglah jangan cakap... "mesti saya rasa jodoh awak lebih baik dari saya" biarkan dia dapat lagi baik.. tanpa sedar awaklah yang terbaik untuk dia... 

Hemmm Hati perempuan !!! Itulah hati saya juga,,,





HATI PEREMPUAN YANG SEBENAR !! HARUS FAHAM SUPAYA TAK NYESAL

Kalau dah hilang memang menyesal. tak semua boleh sayang kita lagi sebegitu. !!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...