Tuesday, December 22

Lepak - Lepak dengan kawan lama dekat pantai !! ^_^

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

Apa pasal ni ha , tak tidoq tidoq ni , apa lah aku buat ni Hemm.. Cik NH oi !
Tak boleh nak tidur , dekat kepala dah lekat cool fever memang sangat cool la sampai update 2 entry pagi-pagi buta ni. Mujurlah cuti sem boleh la online dekat rumah kan ? Eh correction bukan cuti SEM , amboi awai sangat aih nak cuti sem. Berlagak tak habes ! 


Sebenarnya revision week ! Banyak kelas dah tak ada sebab silibus dah habeh. Jadinya balik kampung study sendiri lerr.. T datang untuk final exam untuk sem 1 jelah. Baru sem 1 Hahak. Alahai tahun depan dah 21 dah. Tua laaa... Hahak.

Bila dah balik penang , balik kampung seronok la nak menggedik macam form six dulu. Dulu kalau bosan ja , balik kelas dengan baju batik tiap rabu kami ke pantai hahak. Ada la kawan yang jatuh moto la sebab cari penyakit gi pantai. Kenangan tu walaupun ada luka-luka. MasyaALLAH nasib baik la semua elok-elok belaka. Tak ada yang serius. Alhamdulillah.

Ala sekolah dekat dengan pantai pasir panjang memang menggila la. Bila dah 20 tahun masing-masing sambung degree , kawan kawan form 5 dulu pula ada yang sambung diploma dan ada dah kerja. Memang kalau nak cari kawan rapat dan mesra selalunya time sekolah menengah la. Kalau form six tu kena pergi sekolah lain sebab sekolah menengah NH dulu tak ada form six . Jadi jumpa la kawan baru.

Yang duk rapat and jumpa balik selalunya kawan form 5 la. Sebab dulu menggila makan keropok dalam kelas , curi-curi pergi koperasi masukkan kopok bawah tudung kawan yang labuh hahaha. Amik kesempatan hakhak,


Mentang mentang dulu kelas science ada aircon. Masuk pulak kena buka kasut. Tepi kelas je pun koperasi , senang nak seludup bahahahaha ! Bila terserempak dengan cikgu disiplin.. APA lagi belah la... Hahahk. Gila betul. Memang best la teringat kenangan lama..


Minggu ni semua pakat lapar kenduri. Tengok kawan bertunang. Lepas tu pergi kenduri kawan.
Lepas ni plan nak pergi pesta pulau pinang Hahak nak naik macam-macam Hahak.
Naik kereta NH bawa. Tapi semua pakat nak ikut. Separuh naik moto konvoi ye hahhaa !

Pergi kenduri rumah kawan baru , lepas tu nampak si IQBAL ceria popstar . Semua tak boleh makan dah sebab asik tengok muka dia. Haha tahu kenapa ? Bukan nak ngorat tapi nak tanya pakai produk apa baahahaha !

 


Best uuuuuu , lepak pantai ! Memang best la tanam kaki dan selfie . Lighting terlebih. Mata sakit uuuuu... Tapi bahaya pergi pantai time macam ni.
Yang kena tsunami dulu dekat sini la..



Nampak best kan pemandangan kampung , UUuuuu CIJUK ANGIN ..
Hampa tak kahwin dengan orang kampung memang rugi lohhhh !
Bandaq panaih Lit lit Hahah
 Penat jadi orang bandaq walaupun baru 6 Bulan hahaa

 

Tengok muka gatai tu , Hemphhh semua pakat possing Nuh..


 


Ototototo , chomey semua mesti pakai bedak mok cun Hahhaha

 


Tanam beg sendiri .. Matching pulak dengan kasut kawan Hahhaa


Nanti NH update lagi cuti-cuti lepak-lepak release tension dekat pesta penang pulak yee

Papaii .. See u !!

Buku Pertama Nilam Himawari Diterbit dan Dijual :)

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

Hai u all ! Dah lama dah tak mengupdate ha , 
Alhamdulillah syukurlah dapat juga lah aku merasa nopen pertama , dapat jugalah pegang karya sendiri. Sebab selama ni mengarang novel bersiri kemudian , dalam masa tengah mengarang tu dapat ilham seram sebab memang kisah benarlah yang berlaku time menaip tiap malam time stpm dulu tu.

Sampai la terkarang tanpa sengaja bukan sekadar terjatuh hati tanpa sengaja dah tapi dah diterbitkan juga tanpa sengaja, Alhamdulillah memang ramai support sangat sangat teruja dengan kejayaan ni walaupun nampak sangat kecil tapi dah sangat berharga buat Nilam setakat ni , Hehehk

Terima kasih la kepada mak nilam sebab selama ni sokong nilam supaya nilam dapat juga buktikan bukan sekadar cakap ja canang sana sini kan. Tapi impian tu dah ada dekat tangan depan mata sendiri. Wallaweyh luuu... Hahak suka sangat

Feedback nopen ni pon sangat menerujakan. Ada yang tak boleh nak tidur terus bila baca haha , Memang lawak la.. Ada kak sorang ni sampai marahkan nilam tak khabarkan terlalu seram cerita tu dan kisah benar yang Nilam alami.

Apa dah jadi ,,.. Kak tu dah tak boleh nak tidur nak tunggu husband balik hahak sampai macam tu,, Sori lah kak tak sengaja hahaha. Siyesly memang seram sangat. Nopen ? Kenapa Nilam cakap Nopen ? Bukan Novel atau cerpen ? Sebabnya buku Nilam kali ini edisi khas .. limited edition.. Sebabnya ada dalam 10 penulis dalam buku ni. Cerpen yang disatukan menjadi novel dan bila gabung jadi Nopen Hahaha !


Faham ke idak ? Itula Nopen.. Best sangat. Selalu bosan bila semua cerita cinta atau satu cerita sahaja. Tapi kali ini semua ada. Cinta dan seram.. Dan macam macam la... Tak rugi tau beli.

Nin dia kak Zahayu , Eh eh hahaha ! Kak ayu pon dah dapat feedback seram tu !!



 Ini kawan Nilam .. Memang dia hargai karya Nilam. Sangatlah terharu bila kawan baca dan support 
Sayang sangat kat diorang ni semua pakat beli ..




Inilah gayanya muka depan Nopen Nil kalau nak order kena cepat cepat nanti habis tak sempat nak order. 
Sebab terlalu terhad :)

Kali ini adalah cetakan pertama. Nak kongsi sikit tentang Cerpen Nil tu.
Memang kisah benar ada yang tokok tambah tapi sebetulnya kisah benar yang Nilam alami.
Nak buat novel lain . Cerita lain pula yang keluar dulu.



Abang shah Othman selalu penerbit S.O publication dah bagi line yang Nopen Nilam dah ada dekat KINOKUNIYA KLCC . Tak pernah pergi pon kedai tu Hehek..



Nilah editor s.o Yang menerajui projek buku ni Hehek
 Tengs abang Shah Othman
Best sangat bekerjasama dengan beliau !!

 
 



The End . Jom lah order Heheik :) Phewitt !! ^_^

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...