Tuesday, January 19

Produk All In One , Putih Sihat Slim dan Cantik :)

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

Nak ceritakan tentang satu produk yang Nil amalkan. Walaupun Nil tak secantik mana pun , dan Nil yakin produk ni yang akan membantu Nil buat kali terakhir lepas ini untuk Nil kembali cantik , slim cun dan putih semestinya. Produk apa ya ? Sampaikan boleh bantu  sampai macam tu sekali. Ok produk ni ada yang cakap kalau tinggal tak betul betul memang boleh jadi asal kembali. Disebabkan itu perlu ada semangat dan dendam untuk jadi lebih positif.


Amboi kena ada sifat dendam ni , Haha ! Kalau yang frust bercinta tu memang sesuai sangatlah ! Frust kena tinggal memang bagus sangat kalau nak start dengan konsisten.  Produk apa yang Nil sedang cakap ni ? Jeng Jeng Jeng HAHA .

Produk ni memang agak memerlukan duit untuk kita beli. Tapi produk nutrisi macam ni memang membantu ramai orang, Yang operation pon dah tak perlu operate lepas amalkan dengan betul. Yang nak kurus pon dah kurus tak perlu nak sakit sakit lagi. Diingatkan kalau anda memang semangat betul2 pastikan buat senaman sambil amalkan. Bukan apa semua produk perlu untuk kita minum air banyak. Ada yang ikut keseuaian badan kena minum 3 liter sehari. Tapi kita ni bukan senang nak minum air. Tambah2 air putih , susah nak teguk 3 botol mineral besar. Haaa... 2 Liter 1 liter pon dah menjamin anda turun 1 kg atau 2 kg sehari dengan hanya minum dan buang air kecil.


Tak percaya cubalah. Nil ni bukan tak boleh nak kuruskan badan, Sebenarnya masa mula2 hari tu habis SPM nil memang gemuk. Kemudian Nil jumpa produk ni dan terus cuba. Ada consultant yang tolong Nil. Kena ada duit nak amalkan. Sebab mahal sikit. Kalau jadi ahli oklah. 

Lepas tu Nil berusaha nak kuruskan badan. Gymnasium dekat. Dalam seminggu Nil cuba untuk tak makan nasi, Kalau makan pon nasi sikit je dan sayur banyak. Nil susah makan sayur tapi niat nak betul kurus tu. Nil cuba buat. Memang kurus turun 4 Kg. Best ! Lepas tu Nil sambung belajar Nil dah tak boleh nak betul2 sebab dugaan belajar tak makan cepat stress dan tak boleh focus.


Sekarang Nil sambung degree lagilah... Tapi dekat KL kan kena banyak berjalan.bantulah jugak. Bila balik letih lapar. Tu yang masalah. Tapi lepas ni nak try amalkan balik.  Tak boleh jadi ni.

Family Nil pon minum produk ni terutama masalah kencing manis dan darah tinggi. Memang sangat bagus. Nil selalu buat dekat mak dan abah.

Friday, January 15

HADZRA WHITE Tak menipu ? Kesan yang amat serius !

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

Pernah makan Hadzra White tak ? Dah tak panggil Hadzra White lagi sebab memang serius kesan dia. Kita dah panggil Hadzra Candy ! Ok kenapa Nil buat entry tetiba tentang Hadzra White ni.
SeBAB hADZRA WHite memang betul betul menjadi. 

Sebelum ni ada yang cakap minum air banyak itu memang pasti. Tapi ada yang cakap. Eh kenapa tak menjadi ? Tapi kulit Nil pon susah nak menjadi kalau guna produk putih. Yang sangat menakjubkan Hadzra white pandai pujuk Nil. Pandai pengaruhi Nil

Sebelum ni banyak produk nil dapat free. Yelah blogger , banyak produk yang diberi untuk review.
Tapi tengoklah sebaik guna Hadzra White serius berkesan.
Nil pon masa mula2 dapat untuk review , Nil makan kejap tak, Tapi masih ada separuh botol lagi.
Siyes memang banyak. Sedap dan masam pulak tu.

Nil tak minum air banyak mana pun. Tapi pelik bila orang tegur , dah cerah.
Ada yang cakap malu nak tanya.. kenapa nampak agak cerah.
Ha , best la bila orang puji macam tu.
Kalau nak bancuh memang malas kan.
Tapi ni isap je ..
Cantik je...

sekarang Nil tengah order untuk 2 botol pulak.
Wah hebat ye !

 



IDAMKAN PIPI MERAH JAMBU ??
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
" Macam2 produk saya try sis. Ok la jugak,tapi yg paling best hadzrawhite la.. Dah 2 bulan makan,tak nak tukar ! "
-Yatie , JB

" Banggo wei , bru 6 hari guna en somi dah ckp muka dah mcm puteh merah2 cikit , selama nikah 4 tahun perhh xpnh akak oi laki aya ni puji .. wakaka - Aya ,N9

Testimoni 》》Lihat Page

☏ Whatsapp < HW6 > SEND +6019-6796257

[ Whatsapp Je Dapat Less RM36 ]

AMARAN : INI BUKAN VITAMIN KULIT BIASA ! 💊

Kesan Seawal 24jam
Hadzra White membantu membersihkan darah dan hidupkan sel kulit yang baru dan lebih segar
Kandungan Vitamin C yang tinggi terdapat dalam HadzraWhite
Mencerahkan Kulit Kusam termasuk dengan bahagian badan sekali
Menstabilkan Warna Tona Kulit
Mengecutkan Jerawat dan Menghilangkan Parut Jerawat
Prebiotic dalam HadzraWhite dapat melancarkan pembuangan harian
Memerahkan Bibir semulajadi
Mengurangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata
Mencantikkan Kuku & Jari yg melepuh
Memulihkan Tumit Kaki yg Merekah
Termurah dikalangan produk putih yang lain

▶Harga Mampu Milik Oleh Setiap Orang
▶▶Penghantaran Percuma Seluruh Malaysia
▶▶▶"MONEY BACK GUARANTEE " Jika Langsung Tak Memberi Kesan !

Seriusly, testimoni memang dah sangat-sangat banyak akak-akak semua.. Formula produk ni memang dah di akui customer antara terbaik antara produk - produk yang mereka pernah makan.
.
Jom cuba dlu akak-akak ! Di jamin puas hati ! huhu..
Nanti kami guide sekali cara makan yang betul.
.

 
☏ Whatsapp < HW6 > SEND +6019-6796257

[ Whatsapp Je Dapat Less RM36 ]

Psst/// Jika tiada reply dari kami, berkemungkinan stok telah habis. Cuba Whatsapp kami SEKARANG!

Ini dari fb beliau :)



Nil susah nak review kalau tak menjadi. Ha...  

Segmen : Mini Giveaway By 'Si Chubby'

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

http://sichubbyy.blogspot.my/2016/01/first-segmen-mini-giveaway-by-si-chubby.html 


  1.  Follow blog Si Chubby yang kuat membebel iniii . I will check one by one and followback .
  2. Mesti wajib tepekkan banner yang si chubby buat khas siap dengan karton muka original si chubby dibawah ini , tepekkan dalam entry korang and backlink banner ke entry INI .
         3.Jawab soalan dari si chubby . Satu soalan tapi 3 fasa . macam biasa , BEBELAN paling kreatif akan dipilih . Soalan nya adalah :-

    i) Apa impian korang yang sebenarnya ? And apa usaha korang untuk mencapai impian tu ? Kalau tidak tercapai ,apa korang akan lakukan ?

     Ok impian ya ? Impian moga novel sulung Nil dan buku kedua nil keluar tahun ni.
    Kalau tak dapat. Usahakan adaptasi jugak..walaupun tak keluar bahahaha !

        4.Tag DUA ORANG BLOGGER and of course , pastikan mereka tahu korang tag dia . 
        5.Comment di entry ini dengan link entry korang . 


    ---------------------------------------------------------------------------------------------

    Ok 4 syarat sahaja . Simple je kan ? 
     Aku pilih dari segi bebelan kreatif sebab nak buat guna random tu aku tak bijak lagi . Haha so pemilihan berdasarkan ini sahaja .
    3 ORANG PEMENANG sahaja aku pilih and hadiah rahsia tu memang takkan menghampakan korang semua :) If and if je la , if ramai join maybe aku jadikan kepada 5 PEMENANG sebab hadiah ni bukan 3 je hahaha .
    P/S Kurang 10 orang yang join , segmen ni terbatal dengan sendirinya . So jom meriahkan first segmen dari si chubby !

    END OF SEGMEN : 20hb January 2016

    saya tag : http://nurrahabdullah.blogspot.my/
    saya tag : http://ash-tsukidate.blogspot.my/
     

"Giveaway Hujung Tahun 2015"

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

 

Alhamdulillah, bertemu lagi dalam Giveaway terakhir utk tahun 2015 ni kan. Sebenarnya, di cadangkan 22 december giveaway start, tp di sbbkan keyboard yg buat hal ritu di tunda lah kan. Ok jom tengok syarat mudah. Oh btw, kali ini hadiah di sponsor oleh dua org sponsor yg baik hati. Hihi so apa tunggu lagi? JOM serbuuuuuu.



Syarat-syarat :



 Buat entri  bertajuk "Giveaway Hujung Tahun 2015"

 Lekat banner tu sekali and backlinki ke entri ini



 Follow Blog *Wajib*




    



 Like Page *kalau nak*



  

Thursday, January 14

MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz


Assalamualaikum
MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz | MAA Takaful berhad merupakan satu syarikat insurance yang telah lama bertapak di Malaysia. Simpanan bertakaful MAA adalah simpanan yang dilaburkan di dalam dana syariah, yang menepati segala aspek- aspek yang telah ditetapkan dalam islam. Dana ini juga dilindungi oleh PDIM yang menjaga institusi perbankan dan insurans sekiranya terjadi apa-apa kepada syarikat pelaburan.

Peningkatan kos sara hidup yang tinggi kadang kala memaksa kita untuk membuat persediaan keewangan awal bagi mengelakkan sebarang kemungkinan yang tidak diingini berlaku pada masa akan datang. Lebih-lebih lagi persediaan KOS PENDIDIKAN ANAK-ANAK masa kini. Mennyedari masalah ini, MAA Takaful dengan berbesar hati menghulurkan tangan kepada anda para Ibu Bapa bagi membimbing anda dalam merancang keewangan dari aspek pendidikan anak-anak anda. Dengan perancangan keewangan ini, anda bakal menerima sebanyak RM 25 930.00 dengan hanya penyimpanan RM 100 setiap bulan. Memang berbaloi. Untuk maklumat lanjut sila klik (DI SINI).


Bagi membantu anda mendapatkan maklumat terperinci tentang Pakej Pendidikan Takaful ini, boleh lah bertanya dengan mana-mana agent MAA Takaful ataupun bertanya secara personally dengan Encik Nizam di talian 0176338008 (call/whatsapp/telegram). Sudah pasti layanan istimewa akan diberikan. (Klik di sini kalau nak mengurat abang Nizam ni yer)

Anda semua inginkan barangan seperti Diari dan Cash khas dari MAA takaful? Jom join MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Syarat-syarat seperti berikut:

Syarat-syarat:

1. Sila follow blog di bawah
2. Buat satu entri SEBIJIK macam entri ni siap dengan banner dan backlink segala bagai dengan tajuk MAA TAKAFUL CASH GIVEAWAY by Papaglamz. Nak mudah copy and paste coding kat bawah ni jer (WAJIB)

3. Dah sudah buat entri SEBIJIK macam entri ni, paste link URL entri dalam runagan komen di bawh ni.

Mudah kan? 3 step je. Tak banyak la. Hehehe

Hadiah yang bakal di menangi

Tempat pertama - RM50 + Diari Khas dari MAA
Tempat kedua - RM 30 + Diari Khas dari MAA
Tempat ke tiga - RM 20 + Diari Khas dari MAA
Saguhati 1 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 2 - Diari Khas dari MAA
Saguhati 3 - Diari Khas dari MAA

Pemilihan pemenang adalah secara random by Random.org

Jangan lupa join tau. Sila la war-warkan pada yang lain. Tarikh Tutup Penyertaan adalah pada 31 Januai 2016.

**Senarai peserta akan di kemaskini dari semasa ke semasa.

With Love
Papaglamz

-seikian-





Thursday, January 7

PerfumerLixious Blogger Emma Diana ? Wow ! Harummmm

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

Wuhuuu ! Siapa weh , siapa ni ? Mai la lekaih tengok weh , Blogger cun melecun lagi wangi tu. Cer bau .. Huish bau sampai sini Hahak nampak sangat nipunye yer.
Ok alhamdulillah dekat sini kita dapat tengok kejayaan blogger , sahabat blogger kita pada kali ni.
Dengar kata perfume yang beliau jual adalah perfume yang paling wangi. Dan by a celebrity. Famous celebrity Iaitu Che ta kita Haaa... 
  

Harga pun murah lahaiii ! Ingat mahal , Murah ni boleh beli. Mampu milik.
Tengok sis kita comel bertambah comel bila pakai perfume ni. Jom la kita tengok apa yang terbaik :)
Kenyit mata ^_^

 

Assalamualaikum ,Jom dapatkan minyak wangi yang trending di dalam malysia .Precious by rozita che wan dan juga gorgeous by rcwPerfume PRECIOUS BY ROZITA CHE WAN Smell like a star

Inspirasi haruman Rose + Vanila + MuskEau De Parfum 20mlHarga mampu milikRM29.90 exclude postage
WhatsApp : 01138843062 - 
EMMA
IGShop : @onecityscafthouse
 
Assalamualaikum ,Jom dapatkan minyak wangi yang trending di dalam malysia .Precious by rozita che wan dan juga gorgeous by rcwPerfume PRECIOUS BY ROZITA CHE WAN Smell like a starInspirasi haruman 
Rose + Vanila + MuskEau De Parfum 20ml
Harga mampu milikRM29.90 exclude postagePerfume GORGEOUS BY ROZITA CHE WAN Smell like a star
Hanya satu semburan menghasilkan bau yg mewah
Light Sweet Floral...luxury smell
LIMITED EDITIONTahan lama sehingga 8-12 jamHalal dan boleh dibawa solat
EDP 35 ml
RM45.00 exclude postage
Cara TempahanWhatsApp : 01138843062 - EMMA
IGShop : @onecityscafthousehaa
blog : http://emmadianastory.blogspot.my
 

Assalamualaikum semua , 

 1 - Bau ramai yg tanya bau cmne..ada tlis bau vanilla, ada ckp bau wangi..ada yg ckp bau che ta.hehe.apa yg blh sy cakap, bau foral not sweet buah. bau kuat at first, lama2 jd soft, and nice blend dgn bau bdan. 

 2) edp ke edt its edp darling..eau de parfum...tahan 8 jam berbanding edt yg tahan dlm 3-4 jam...berbaloi2..

 3 ) brp ml..tahan berapa lama? 20ml..botol kecik.bg sy, sesuai sbb senang campak dlm handbag..penggunaan berapa lama depends,kalau suka sembur perfume di mana2, sebulan hbs...tp kalau sy, sembur ketiak kiri kanan..then blah..settle.hehe.ni nk sebulan baru guna half. 

4 ) Harga mmg whole malaysia, harga.fix rm29.90 exc post.post tanggung sendiri ya..murah kan?? rasanya che ta nk bg semua golongan mampu beli perfume ni..terbaik!! Cara untuk tempahan 

WhatsApp : 01138843062 - EMMA IGShop : @onecityscafthouse

Siapa pulak  next ? Tunggu...  

"Segmen Bloglist & Blogwalking By Beautiful Of Iman"

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

 "Segmen Bloglist & Blogwalking By Beautiful Of Iman"



1) Follow blog iman "Beautiful Of Iman"2)Buat entry bertajuk "Segmen Bloglist & Blogwalking By Beautiful Of Iman"
3) Letak banner di atas di entry korang
4) Link kan entry di ruangan komen..



itu sahaja!! ^_^ Terima kasih kepada yang join!
semua yang join segmen ini akan menjadi bloglist iman selama 4 bulan (januari-April)
tarikh tutup 15 JANUARI 2016 jam 12 malam

Jom joinn ~~

Sunday, January 3

SEGMEN : Jom Tukar Bloglist by Lyssasecret.Com

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim



Nak join Segmen ni ? 50 blogger yang terawal dan mengikut kesemua syarat akan terpilih ! First come . First serve ! :D

Caranya mudah sahaja !

SYARAT WAJIB





1. Buat SATU entri bertajuk --->  SEGMEN : Jom Tukar Bloglist by Lyssasecret.Com
2 . Kemudian , ikut step seterusnya di blog Lyssa ye ----> http://www.lyssasecret.com/


**Boleh tambah ayat korang sendiri mengikut kreativiti masing-masing**


Siapa Nak join cepat ke blog lyssa !

Kalau Bercinta Agak-agak Perlu Ke Kecoh 1 Dunia ?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

Hem ,  dah lama la tak potpet potpet kan ? Alahai rindunye kau blog woii. Hemhukk nyiomm shikit meh.. Muach ! Rindula sangat sangat nak menaip nak cerita dengan kau ni. Dah lama tau aku tinggal engkau. Mana ada sesape pon nak baca blog ni. Jarang la jugak hahak. Kalau aku sorang-sorang cakap kat sini oklah. heheik ! Ala blog ni jarang orang datang ngendap Hehek. Yelah tu banyak silet reader ni walaupun seorang ? Dua orang ? Pon bahaya tu..

By the way ! dah lama tak cakap sola cinta ni. Wah gila kau eh , dah umoq 21 dah ye ? eh baik sikit 7 mei ok cukup la 21. Kisah cinta aku memang tak pernah habis. Tapi perlu ke nak cerita nak bagitahu yang ke berapa , orang mana pulak. Letak gambar lepas tu clash , padam ! Lepas tu cinta cintun lagi lepas tu Clash lagi. Lepas tu update lagi Next n next ! Woww playgirl ? Orang akan panggil orang macam tu Cheaper ! Cheapest! And more and more bla bla... mulut manusia kan. ?

Biasala kita ni manusia biasa je , tak boleh nak sayang sangat tak boleh nak benci sangat. Selama ni aku selalu teringatkan kisah silam lepas tu aku hukum orang-orang. Bukan hukum, means macam masih fobia untuk menerima dengan lebih ikhlas. Masih terpukul dengan macam-macam yang jadi. hurm,,, ! Tulah yang jadi. Ok sepatutnya buang dan teruskan hidup baru. Tapi itulah , bila kena lagi. Kau rase ???!! Qhase ? Mesti frust dan tak akan dapat percaya lagi. 100% STILL takot sebenarnya. Ok i ll try :)

Tapi kalau bercinta pun , dia bagaikan penumpang kita yang kita bawa bas ke sana ke sini dan kita sebagai pemandu,. Kita singgah jumpa orang dan penumpang yang baru dan kita letakkan dia di destinasi dia dan kita teruskan perjalanan sampailah jumpa yang betul. Tapi itulah ada orang salah guna ayat ni. Ada yang merasakan. Ouh yeke ? Penumpang je ? Oklah tu , maksud nya aku boleh la letakkan dia kat tempat dia and jumpa orang lain ? woooo .. Tak tak ! Bahaya kalau korang buat dengan orang nanti suatu hari benda ni tak akan habis. Walaupun korang dah kahwin sekalipun. Tu la daripada takut balasan ALLAH bila dah bahagia ada anak nanti , Tolong cinta pasangan anda yang inginkan anda dengan baik.

Hemm ! MasyaALLAH. Tak boleh camtu , ! Ingatlah dunia ni sementara tapi anda masih boleh bersama dengan suami atau istteri lagi bila dah mati nanti di syurga nanti. Wallahualam sebab isteri atau suami anda tulah yang jadi bidadara dan bidadari. Hem,,,

bILA jumpa seseorang , tak boleh terlalu taksub. Kena ingat ALLAH SWT tu ada boleh aturkan boleh pisahkan semuanya. Kun fayakun. Jadi bila kita ingat ALLAH . Doakan pada ALLAH yg terbaik. InsyaALLAH :)

Apapun perasaan ni baik sebenarnya sebagai manusia. Hem.. Yang seronoknya bila dah jumpa tulang rusuk , upload for the first time dan semua orang menunggu disebabkan kita tak pernah upload siapa kekasih kita sebelum ni. Hemm ! Gempak
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...