Studio Shooting : Fruit @ Potraiture Theme [ Still Life ] Lighting - NILAM HIMAWARI

Breaking

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Sunday, May 7

Studio Shooting : Fruit @ Potraiture Theme [ Still Life ] Lighting

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim


Alhamdulillah dimurahkan rezeki. Dan dipanjatkan kesyukuran , Nil masih lagi boleh menaip dengan jari-jari yang ALLAH kurniakan. Meskipun kita sebagai manusia tidak terlepas melakukan kesilapan. Namun ALLAH masih lagi memberi kita peluang untuk menyedut oksigen tanpa kurang walau sesedut pun. Kemudian , masih lagi menyayangi semua hambaNYA. 

Syukur sangat , walaupun dah lama tak update tapi masih ada untuk update juga. Berkongsi pengalaman setiap semester Nil berlajar sebagai pelajar. Tak mudah untuk mendapatkan sesuatu. Kita pun tak tahu nanti kita dapat kerja atau tidak. Jadi tak perlulah berduka cita, Kongsilah apa yang boleh untuk hargai diri kita sendiri. Penat-penat sahaja tidak cukup jika tidak menghargai apa yang kita ada.

Kehidupan Nil dah beralih arah 90 darjah. Daripada seorang blogger dan novelis kepada seorang student. Nil agak sibuk selepas sambung belajar dan ambil jurusan graphic design. Tak semua benda kita patut paksa diri kita kecuali kita minat. Jangan pelik-pelik sudah . Yang paling penting , mata duitan kahkah. Boleh jana duit, Tak salah mata duitan kalau tak mencuri ye tak. Buatlah dan janalah pendapatan asal rezeki tu halal.

Ok sebelum tu , Nil bersyukur sangat dapat belajar ilmu fotography dan juga , professional sebagai seorang graphic design. Alhamdulillah. Tak lah terror mana sebab nama pun belajar dan semua orang belajar, Nak merendah diri sangat pun tak boleh sebab siapa lagi nak hargai diri kita kalau bukan diri sendiri. Setakat mana mampu , itulah bakat kita. Huish panjang lebar. Maklumlah dua industri , dua dunia Nil berhenti. Lama tu 4 bulan. Ni pun baru dapat bernafas , walaupun final exam satu paper je. Belum lagi exam... Tapi happy gila dapat menaip....

Dua-dua bidang , yaitu blogger dan mengarang tinggal. Haaa bila dapat menaip , camnilerrr.


Oklah , semester kali ni . Nil hargai sangat lecturer Nil , selaku lect on Bach. Graphic Design. Sebab ajar serba sedikit penggunaan lighting dalam studio dan dah kenal benda2 dalam studio tu. Da terror pasang semua. Cuma nama-nama benda tu agak lupa. Tapi tak pelah asal boleh guna dan tak rosakkan.

Inilah hasil tangkapan kami , Nil edit juga. Hardest !!

Image may contain: 1 person, food and text

Image may contain: 1 person, foodSuka sangat tengok kesan air tu. Adeh nak tergelak juga kami berenam berhempas pulas dapatkan. Habislah dengan air mineral nak diperciknya lagi. Geleng kepala Nil. Tapi over all sangat best.

Pengalaman mengajar kami cara shooting. Epal yang Nil bawa , pilih. Naikkan warna sikit. Dan nampak cantik. Wieyyyyy !!!!!

Usaha tangga kejayaan kan ?

Tengah elok-elok shoot. Tetiba jumpa insan-insan ni tengah menjual sekitar kampus. Cun cun budak pastry. Apalagi , panggillah masuk studio. Diorang pun sporting. Love so much. Sebab bagi kerjasama dan juga nak dishoot.. Relakan diri. Tiada paksaaan dan suka sangat.

Terima kasih banyak atas kesudian mereka. Pandai possing. Thanks korang !

Image may contain: 2 people, eyeglasses

Image may contain: 2 people

#NhHimawari

No comments:

Post Top Ad

Responsive Ads Here